Noen dager er bare helt… topp!

Livet er livet åkke som! Ja, det er jo det, men det er så mye enklere nå etter at jeg sluttet å drikke alkohol. På vanskelige dager nå, når angsten og frykten ønsker å forsure dagen min, så vet jeg at det går over. Jeg vet at jeg bare må holde ut i noen timer til, kanskje noen dager, så går det bort.

Da jeg drakk hadde jeg liksom ikke de forutsetningene for å forstå at det ville blir bra, at angsten gikk bort, og den gjorde jo egentlig heller ikke det, så lenge jeg bare fortsatte å drikke hver gang jeg kjente at det snørte seg til inni meg. Jeg visste ikke bedre, trodde alkoholen var løsningen, men nei. Jeg har lært, og ikke noe jeg bare har tenkt meg til, for en kan ikke bli edru ved å bare tenke. Det er en tøff jobb så må gjøres, på daglig basis, også nå etter noen nøkterne år. Vedlikeholdsarbeidet krever det også. Det er mitt ansvar å ta ansvar.

Det er vel noe med at jeg har ervervet meg mer kunnskap, jeg har fått redskaper jeg kan ta i bruk på disse dagene. Men jeg tenker fortsatt som en alkoholiker, eller kanskje er det helt normalt, for jeg er avhengig av å gjøre noe annet, og i overkant mye av alt det andre jeg finner på for å få ta en avledningsmanøver, få tankekjøret over på noe annet, nedkjempe alle disse negative tankene, de som bryter meg ned, og ikke vil meg godt. Jeg har sagt det før, og gjentar det; angsten er bare et varsel om at noe ikke er helt som det skal. Jeg må finne på noe annet å gjøre. Gå ut for eksempel, male eller skrive eller hva som jeg ellers liker å gjøre. Og som noen kanskje har observert, jeg skriver mye. Ikke fordi jeg har vonde og vanskelige dager hver dag, men jeg må liksom gjøre alt så stort og voldsomt, om dere forstår. Å skrive er jo også forebyggende. Jeg har faktisk svært få dårlige dager nå, og om de dukker opp, så tar jeg tak i de med det samme. Jeg vil ikke la angsten få taket på meg, så min rutinemessige dagsorden holder meg i sjakk. Angsten skal ikke få sette meg sjakk matt.

Gå ut skrev jeg, og jeg har vært på tur, som jeg prøver å få til hver dag. Jeg tok opp ene video, som jeg vil vise dere. Den ble, som dere vil se, ikke helt som planlagt. Med andre ord helt feil vei. Akkurat slik jeg var da jeg drakk – på feil vei, helt på skjeve var jeg. Prøvd å rette den opp, men mine nettferdigheter strakk ikke til. Klarte ikke bruke samme metoden som på meg selv da jeg rettet meg selv og livet mitt opp, men dere får legge hodet litt på skakke, og se på meg slik jeg er, og huske at jeg ikke lenger er på skråplanet… Det viktigste er det jeg prøver å fortelle dere, ikke hvordan jeg ser ut. Jeg ønsker bare å fortelle at vi vet ikke hva morgendagen bringer, så gå ut å gjør det beste ut av dagen i dag.

Nei, nå går alt galt. Jeg får ikke lagt ut videoen her. Det rare er at jeg ble ikke irritert en gang for at jeg ikke fikk det til. Er vel på rett vei da… Dere som vil må gå inn på facebooksiden min: Tiden etter, å se den der. Og en ting til, den ble faktisk redigert automatisk og sendes rett vei. Ja, da er alt på rett vei da…

Livet er forunderlig, og skjørt…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s