På tide å ta noen enkle grep…

Har grudd meg litt for denne dagen etter at jeg fikk en innkallelse fra min fastlege her om dagen. Jeg skulle få svar på noen blodprøver jeg tok for vel en måned siden. Hva kunne det være? Hva er det legen skal fortelle meg? Man blir gående å lage seg formeninger om hva som er galt, all verdens lumske sykdommer som kan ha gjort sitt innpass i kroppen. Er vel ikke så rart om en får noen skavanker etter mange år med tilførsel av giftstoffer i kroppen. Ikke bare alkohol, men også røyk, men nå i det siste mest snus. Litt fornuftig har jeg vært, men bare litt…

Ja, jeg har gått og tenkt, men så var det bare for høye sukkerverdier i blodet. Bare, sier jeg, det er jo ille nok det, om en skulle få diabetes 2, og det er jo nok av det i familien. Likevel var jeg lettet da jeg forlot legekontoret. Dette kan jeg selv ordne opp i. Det dreier seg om enkle knep som å endre på livsstilen, noe jeg har gjort før og med hell. Jeg klarte å slutte å drikke, så jeg skal vel klare å slutte med å putte i med all den sjokoladen og andre søtsaker jeg til stadighet gjør. Avhengighetsmenneske som jeg er, kan jeg heller bli avhengig av å trimme i stedet for alt dette sukkeret, som kroppen også har begynt å skrike etter. Nei, nå må det tas affære! Her skal det ut å gås, hver bidige dag, bare en liten tur om så er, for nå må jeg ikke bare slanke meg, jeg må få tilbake kondisen også. Og jeg kan bare glemme å ta med meg kvikk-lunsj på turen, og jeg skal heller ikke ta den kaken til kaffen når jeg kommer hjem. Skjerpings Heidi!

Sukker er også “gift” for meg. Jeg kan bruke samme framgangsmåten som jeg brukte på å bli kvitt rustrangen, og jeg begynner i dag – En dag av gangen! Så da kan jeg gi bort alt søtsakerlageret mitt, begynne et nytt og bedre liv akkurat nå, eller bare en liten bit til kaffen – det har jeg fortjent. NEI! Hva er det jeg tenker med? Hodet, ja, så bruk det. Dette er jo samme mentaliteten jeg hadde da jeg først forsto jeg hadde et alkoholproblem. På dager jeg hadde holdt ut litt lengre enn vanlig, så skulle jeg liksom belønne meg selv fordi jeg hadde vært flink, ta meg noen øl, som aldri ble bare noen, og det er jo akkurat det jeg gjør nå, men bare erstattet det med sjokoladen. Nei, få det ut, legg det et sted jeg ikke blir fristet av det, men hjelper det, så lenge jeg vet det er der. Det er viljen det står på, det å være villig til en endring. Jeg vet jeg klarer, så det er bare å begynne med å være ærlig mot meg selv. Dette har du IKKE godt av Heidi, så ta deg et par minutter nå, tenk over alle konsekvensene. Slik ja, det var bedre. Nå har jeg utsatt sukkerinntaket med noen minutter, og det er jo bare å gjøre dette med jevne mellomrom, når suget kommer. Nå er jeg faktisk ikke sugen på noe søtt heller.

Det funker, ja visst gjør det det. EN DAG AV GANGEN!

Ut på tur, aldri sur – så smil da!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s