Takknemlighetsliste

Etter å ha tilbrakt kvalitetstid sammen med barnebarn ser jeg hva jeg har å være takknemlig for. Ikke minst har jeg tid til å tenke over det nå når jeg er gressenke i noen dager. I det store og hele er jeg et takknemlig menneske!

Jeg fant en takknemlighetsliste, som jeg skrev i 2015, og den stemmer fortsatt overens med hvordan jeg har det i dag, bortsett fra at jeg ser jeg kan tilføye enkelte punkter. Jammen har jeg gjort fremskritt på det psykiske, så vel som det fysiske, men i det store og hele dreier det seg mest om å ha tatt kontroll over følelseslivet mitt. Jeg klarer bedre å kjenne etter hvordan jeg har det, jeg frykter mindre og setter desto mer pris på det å få alenetid, slik som nå. For øvrig noe jeg ser jeg trenger å jobbe med er det å bli mer sosial. Selvfølgelig er det bra at jeg nå ikke er så avhengig av andre mennesker, men jeg har faktisk behov for å være sammen med folk også, møte nye kontakter og dermed utvikle meg som menneske i sosiale settinger. Skulle det være noe jeg kjenner uro og redsel for fortsatt så er det store menneskemengder, spesielt det å måtte snakke foran dem. Noen nye mål er viktig å ha, noe å jobbe vider i mot. Uansett så har jeg ikke hatt det så bra som jeg har det nå, og det at jeg har blitt glad i meg selv igjen er hovedårsaken. Det er jeg så takknemlig for!

Jeg er takknemlig for (Skrevet 27.08.2015 og det i parentes har jeg føyd til nå):

– Å legge meg og stå opp uten angst, skyld og skam

– Å være sammen med barn og barnebarn ( Se og være med på barnebarnas utvikling)

– Å få tilbake tilliten

– Å ha et felleskap

– Å kunne gjøre det jeg vil når jeg vil

– Å gå på turer i skog og mark uten medbrakt (Ingen tanker på alkohol nå)

– Å få oppleve naturen igjen. (De små tingene som lyder og lukter)

– Å få tilbake troen på meg selv igjen. (Har troen på meg selv)

– Å mestre nye oppgaver. (Realisert ulike drømmer)

– Å stå i utfordringer. (Tar nye utfordringer)

– Å kunne reise kollektivt uten å ruse meg først (Ingen tanker nå)

– Å ha mindre frykt og angst. (Har nesten aldri nå)

– Å ha et godt samliv. – Å «få tilbake» familien

– Å være meg selv på godt og vondt (Liker den jeg er- jeg er bra nok)

– Å tørre å si ifra, si min mening

– Å føle at kroppen kommer tilbake

(Nå i dag 22.03.19):

– Å få all støtten jeg får

– Å være et forbilde, bli spurt til råds

– Å kunne skrive igjen

– Å kunne smile og le av meg selv og med andre

– Å ikke være sjalu lenger

– Være alene over tid og sette pris på det

– Å ikke misunne noen det å drikke alkohol, ikke noe savn

– Å ikke være bitter

– Å ikke ha så dårlig samvittighet mer

– Å gi tillit og få tillit

– Å sove bra

– Å være til hjelp for andre

– Å ha mål som kan nås, at jeg ser meningen med livet

– Å ha mindre frykt for menneskemengder

– Å ikke kjenne meg forfulgt

– Å kjenne at jeg virkelig lever

– Å ikke frykte morgendagen eller leve i gårdagen

– Å sette pris på dagen i dag – Leve i nuet!

Det er godt mulig jeg kunne tilføyd mere, men i det store og hele så ser det vel bra ut. Ikke så dumt å skrive en takknemlighetsliste. Blir mer bevist på meg selv og hvordan jeg har det, jeg ser min utvikling og det jeg behøver å arbeide mer med. Det er jo slik at jeg må jobbe med meg selv på daglig basis for å fortsette med å forbli nykter og det å utvikle meg som menneske – bli et bedre medmenneske.

Kanskje kan dette oppmuntre andre til å gå i seg selv, kjenne etter hva en er takknemlig for. Ingenting hadde gledet meg mer. Jeg er takknemlig for at dere tar dere tid til å lese det jeg skriver og ønsker alle en riktig god fredagskveld. Jeg skal kose meg i mitt eget selskap, og så tror jeg at jeg kan unne meg litt sjokolade og brus i kveld. Føler at jeg har fortjent det etter å ha gjort ferdig helgevasken. Det gjenstår bare meg selv, og en god, varm dusj er ikke å forakte heller.

Jeg er takknemlig for at jeg kan se at jeg ikke trenger å ta meg en øl for å «feire» eller når jeg føler at jeg har gjort meg fortjent til noe, men at det er fullt mulig å nyte livet med et glass solo. Mye bedre faktisk – bare prøv!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s