På vandring sammen!

Ofte tar vi ting og mennesker for gitt, det og de er bare der uansett…

Da jeg drakk tenkte jeg ikke på familien min, ja, jeg tok de for gitt og behandlet dem som om de ikke fantes. De var der, og selv om de prøvde å skåne seg selv, gikk de aldri, de snudde ikke helt ryggen til meg, men jeg snudde ryggen til dem. Jeg vendte meg bort fra alt og alle, men når jeg trengte hjelp, så stilte de opp.

Nå som edru ser jeg helt klart at jeg ikke er flink nok til å vise dem min takknemlighet. Jeg har barn som viser meg tillit, en mor som stadig ringer fordi jeg “glemmer” og en samboer som kjører meg dit jeg vil. Jeg viser dem ikke nok hvor mye de betyr for meg, selv om jeg vet at de vet at jeg setter pris på dem, er glade i dem og stiller opp for dem når de trenger meg.

Likevel trenger jeg å vise at jeg verdsetter dem mer uten at jeg trenger å gjengjelde deres tilstedeværelse med ytelser. Jeg burde si det mer med ord, vise min takknemlighet i form av en blomst, en hilsen og ikke minst å ringe.

Når jeg i dag skal ut på min sedvanlige gåtur (som jeg faktisk er hver dag for de som ikke tror, at siden jeg ikke har lagt ut video på en stund, så er jeg ute og går), skal jeg gå sammen med min samboer. Vi har tenkt oss bortenfor Brevikstranda, til den lille, koselige stranda vi pleier å gå til hver vår ved påsketider. Nisten er laget, kaffe på termos, været er nydelig og alt er helt topp. I dag skal jeg vise min glede over at han er der og alltid har vært der for meg.

Han fortjener en stor takk, en stor klem og kjærlig omtanke. Alle mine nærmeste gjør det, men han har faktisk vært der på alle de vonde dagene og måttet tålt litt mer av mitt sinne, min frustrasjon og min krevende framtoning. Selv nå som nykter står han ved min side, og jeg kan fortsatt rase inn imellom. Det krever tålmodighet og styrke og ikke minst kjærlighet.

Så til deg kjære, takk for at du er, for alt du gjør og for alle de små forskjellene du gjør som jeg tar for gitt. Jeg er så umåtelig glad i deg og jeg gleder meg til å gå ut i dagen med deg, rusle langs sjøen, høre fuglene, kjenne luktene, ja, være i livet med deg. Vi vandrer sammen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s