Er du en burdist?!

Noen har sikkert fått med seg at jeg var på foredrag i går, OLSS metoden, absolutt å anbefale. Og Vibeke Olss, jeg låner noen av poengene dine jeg, for jeg lærte så mye, og ønsker å formidle dem videre.

Jeg kjenner det i kroppen enda, i form av glede og optimisme. Virkelig opplagt, nesten sprudlende, og ikke engang regnet gjorde meg sur i dag tidlig, men det er faktisk lenge siden regn og «dårlig» vær har påvirket humøret mitt. Faktisk ble jeg mer glad av å se at regnet vasket ballkongen ren og ikke minst for at planter og plener fikk etterlengtet vanntilførsel. Ja, det var ikke været jeg skulle skrive om…

Nå har jeg fordøyet alle inntrykkene. Og hovedmomentet jeg tok med meg fra foredraget er at jeg trenger å bli bedre på å være mer bevisst mine holdninger i det jeg setter beina på gulvet hver morgen. Har jeg en negativ tanke og innstilling, blir dagen min der etter. Jeg vet, helt ærlig, at jeg ikke alltid er den mest sprudlende om morgenen, men noe bedre har jeg blitt. Det har hjulpet å bli edru og dermed få «andre» følelser og tanker, et bedre liv generelt. Egentlig skulle jeg ha spruttet opp fra sengen, armene i været og ropt til speilbildet mitt: Jeg er fantastisk flott, fin og sexy, men tenkte på, og av hensyn til min samboer og hvordan han ville reagert. Hadde skremt vettet av ham. Kanskje hadde han ikke vært helt enig i utsagnet mitt heller, men det er litt av poenget. Jeg skal slutte å bry meg så mye om hva andre mener om meg. Jeg er bra nok jeg – Basta!  En stjerne i eget liv faktisk.

Det rare er, eller det er ikke rart, men jeg har levd og delt seng med en mann i over ti år nå, en mann som smiler og er tilfreds hver morgen, takknemlig for å våkne frisk og rask, stå opp og gladelig starte en ny dag. Mens jeg derimot ofte har gjengitt hans smil og oppmuntrende hei med en sur mine og et ikke fullt så hyggelig tonefall tilbake. Så i går, mer enn noe sinne fikk jeg en aha-opplevelse, jeg møtte meg selv i døra, fikk så hatten passet. Takk Vibeke! Tenk alt jeg kan programmere hjernen til, som jeg egentlig ikke har tenkt på, før i går. Ved at jeg daglig starter med positive tanker, sier godord og smiler til meg selv og selvfølgelig til mannen min, så vil jeg få en enda bedre dag. Alle dagene blir mer overkommelige, ja, rett og slett som en drøm, en virkelig drøm. Fantasi kan bli virkelighet, eller det spiller ingen rolle, hjernen godtar alt, det er bare opp til meg å programmere den slik jeg ønsker, og nettopp ja, på det som er positivt. Det jeg liker og som gjør alle tilfreds, forhåpentligvis. Ok, jeg ble anbefalt å unngå å tenk på de som bare er forsurende og skaper frustrasjon og slitsomme dager. Sett en osteklokke over dem! Send dem ned i kjelleren! Slik ja…

Det er mange ting jeg kunne ramset opp fra dette begeistrende foredraget, men jeg kan ikke ta ifra Vibeke gleden av å selv få snakke om alle de fantastiske metodene vi kan lure hjernen til å gjøre. Eller rettere sagt få den på rett kjøl igjen. Jeg tenker, og ble også fortalt, at våre tanker i utgangspunktet er positive, at vi alle er født med en hjerne som ønsker at vi skal være glade og sprudlende, slik barna oftest er hver morgen. Hvordan har det seg at jeg sluttet med dette? Jo da, jeg vet svaret, alkoholen tok gleden ifra meg. Men nå kan jeg ta den tilbake, og jeg har begynt, for nå vet jeg mer hva som virkelig fungerer, at måten jeg snakker til meg selv på gjør noe med hvordan mine holdninger er og dermed hvordan jeg handler. Ta for eksempel: I dag må jeg huske på… eller jeg må ikke forsove meg… Akkurat ja, du kjenner til det! Være bevisst sine egne holdninger er «kluet». Forsov jeg meg i dag? Nei!

Hvor ofte bruker jeg ordene må og ikke? Jeg burde ikke bruke disse ordene så mye. Tenker at disse fy-ordene ikke lengre skal befinne seg så mye i mitt vokabular. Allerede nå har jeg skrevet ikke fire ganger. Men altså, jeg skal prøve å unngå disse ordene. Jeg må jo ikke noen ting jeg. Alt er bare valg jeg tar. På grunn av alle negative tankene jeg får, burde jeg ikke lengre gjøre noe jeg . Sjekk disse ordene jeg har uthevet. Hva tenker du om dem? Ikke rart tankegangen blir negativ når jeg stadig tyr til disse, og helt ubevisst mangedobler min pessimisme. Det er mye bedre, høres også finer ut og kjennes tusen ganger mer positivt ut om jeg endrer til å si jeg vil, har lyst til, ønsker, prøve, gleder meg til og på tros av. Så på tros av alle «negative» tankene ønsker jeg å prøve å gjøre det jeg vil. Kjenner at det gleder jeg meg til, snu de negative tankene til de mer positive, bli en glad optimist. Hva med å spille Jahn Teigens: Jeg er en optimist?

Jeg lurer faktisk også på om jeg tilhører «burdistsamfunnet». Jeg bør altfor mye! Jeg burde slutte med det. Hva burde jeg så heller gjøre? Jeg burde vel heller si at; det har jeg lyst til å gjøre eller det vil jeg faktisk prøve på. Blir litt usikker på om det er feil å si prøve på om noe jeg vil, men jeg vet jo ikke om jeg får alt til, selv om jeg prøver så godt jeg kan, og går det så går det. Enten blir resultatet en positiv forandring, og jeg får en erfaring på noe som jeg hittil har trodd jeg ikke klarte eller jeg kan i etterkant si; jeg prøvde vertfall. Det er som om noen sier; det liker jeg ikke uten å i det hele tatt ha smakt på retten. En prøvesmak vil fortelle om man egentlig synes det er godt eller ikke. Min kokkebror ville nok uansett si; ingen mat er vond! Det gjelder bare venne seg til smaken, programmere hjernen til å synes at noe er godt, helt nydelig. Jeg elsker blodpudding…

Jeg kjenner meg tilfreds, glad, fin og fantastisk. Jeg drømmer, jeg «flyr», jeg lever. Apropos drømmer. Jeg ønsker å fortsette med det, men jeg ønsker også å realisere noen av dem. Jeg burde, nei, nei, ikke burde. Jeg vil starte i dag. Være frosken som hoppet ut i verden og ikke ble igjen på bladet sammen med alle de andre som satt der og drømte. Tørre å ta skrittet ut i den noe skremmende verden. Er den så skremmende og farlig? Jeg har jo fått så mange verktøy og tips til å møte disse utfordringene med. Jeg kan øve meg på å bli sikrere på meg selv, jeg kan repetere ønsket handling, stoppe opp og tenke over hva jeg egentlig tenker i forhold til mitt mål. Jeg kan for eksempel starte med slutten først. Hvordan vil jeg ha det? Hva vil jeg gjøre om noen uker? Visualisere, tenke det og mest av alt: GJØRE DET!

Og dersom jeg blir irritert over at jeg ikke får til det jeg føler jeg må gjøre, og ikke minst burde på grunn av alle de menneskene rundt meg som stadig maser, og dermed irriterer meg fordi jeg ikke må glemme at jeg kan bare ta en ballong å blåse all frustrasjon og irritasjon inn i den, slippe den slik at all luft forsvinner ut av den, og vips er all irritasjon borte. Så enkelt kan det gjøres, og ja det virker. Ja, jeg vil og jeg kan og jeg gleder meg til, og ikke minst på dine vegne, at du har dine drømmer som du ønsker og vil realisere. Jeg starter i dag! Og du? For en frosk jeg er…

Sitter du også fortsatt på bladet?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s