Stutt å leke Gud!

Og la for guds skyld ikke alkoholen være din Gud…

Det er onsdag, lillelørdag, midt-uke eller bare en helt vanlig dag. En riktig fin dag. Eller er det ikke det for deg? Sliter du litt i dag? Kommer du deg ikke ut av sengen enda? Føles alt mørkt og trist? Skjelver du? Venter du på at polutsalget skal åpne? Smerter det i hele deg? Ja, jeg vet akkurat hvordan du har det, for jeg hadde det på samme måten selv – da jeg drakk…

Jeg bad Gud om hjelp, en Gud jeg ikke før hadde trodd på slik troende gjør, men hadde lært om, og den noen snakket om, bodde oppe i himmelen – Ja, særlig… Jeg bad, men ikke på den riktige måten, jeg bad om mer drikke for å slippe smerten. Jeg hadde gjort alkoholen til min gud, men så begynte jeg å be til en annen Gud, min Gud, en jeg tenkte forsto meg, viste meg kjærlighet, selv om jeg ikke trodde, på ordentlig, men han hørte meg likevel…

Gud, hjelp meg, ta bort smerten, jeg orker ikke mer…Jeg ble bønnhørt, fikk mot, så løsningen – jeg trengte behandling, trengte kjærlighet, så inn i meg selv, erkjente og la meg flat – lyttet og ble sett, og jeg tok imot uten å føle nederlag, men heller en seier, for at jeg klarte. Jeg fant styrken i andre, viste dem tillit, og fikk tillit og senere tilgivelse, selv om jeg ikke trodde, slik de troende…

Ber du mange nok ganger, om ikke akkurat til Gud, men en annen enn alkoholen, den du opphøyet til din gud -NEI! Be, om bare til en venn, en virkelig venn om så er, eller bare si det høyt – Jeg lider, jeg vil ikke drikke mer – hjelp meg! Kanskje hjelper det, litt etter litt. Forståelsen og erkjennelsen: Du innser selv at dette ikke går lengere, og ber virkelig om hjelp, ber deg selv om å søke hjelp. Din Gud er kanskje din egen indre stemme, ikke alkoholen, men den som prøver å nå deg, få deg til å se sannheten, se at du virkelig lider og ikke klarer dette på egenhånd…

Ja, ok, jeg høres ut som en predikant kanskje, men nei, ikke jeg. Jeg vil hjelpe deg, ja, ønsker deg bare alt godt, ikke omvende deg til noe annet enn at du skal få tilbake troen på deg selv, at du er viktig, at du er god nok, at DU ER VERDIFULL! Ikke lek gud lenger, men la noe eller noen andre være den for deg, den som klarer å gjøre en forskjell, som tar bort ensomhetsfølelsen og angsten, all smerten og selvmedlidenheten, som tar deg bort fra helvetet, der alt mørket er, der du befinner deg nå, der du egentlig ikke vil være…

Men det er opp til deg – hva du vil, dine ønsker og drømmer. DET ER DITT ANSVAR FAKTISK, om du vil ha det bra? Så be om hjelp, til en Gud, til hva eller hvem som helst, bare ikke alkoholen, for han vet du hva vil, eller… Han vil jo få deg ned -ned – ned, og enda lengere ned, til bunnen, og kanskje må du på bunnen for å selv se at nok er nok… Klarer du dette alene tror du? Tror du at du selv er løsningen, eller at andre vet bedre? De som har vært der du er, men ikke nå lenger, de som selv ba andre om hjelp. Kanskje i dag, i morgen eller i overmorgen. Ta et valg, et valg for deg, for livet og for de rundt deg, som bryr seg og er glad i deg, som den du er, men kan ingen ting gjøre, før du vil, før du ønsker hjelp, for deg, ja, aller først FOR DEG!

Jeg føler dine følelser, jeg kjenner de stikker, men bare ved tanken, for jeg har det ikke slik lenger. For jeg ba om hjelp, jeg innså mitt nederlag og snudde det til seier, fordi jeg fant styrken i meg selv, et snev av fornuft og ba. Jeg godtok mine feil og mangler, så meg selv, så andre, så likheter. JEG VAR IKKE ALENE! Takk Gud, takk til alle dere som så, takk til meg som ba, jeg takker for kjærligheten jeg fikk og dermed selv kunne gi, til meg selv for så til andre… Tilgivelsen og oppstandelsen – Et nytt liv i frihet. Frihet fra og frihet til.

Jeg er god nok selv med mine feil og mangler. Jeg blir sett, jeg ser meg, andre ser meg, så jeg er ikke ensom lengre. Jeg tok ansvar, og tar ansvar, for det er mitt ansvar å få og ha det bra, selv finne ut hva jeg vil, og gjøre det. Jeg valgte å ha de godt. Jeg valgte kjærligheten til meg selv! DU ER BRA NOK! VELG DEG SELV FØRST! VELG KJÆRLIGHETEN!

—————————-

Ja, det er onsdag, en riktig fin onsdag – for meg. Vil du ha en slik onsdag en gang i fremtiden? Ta valget! La din fortid hjelpe deg til en bedre fremtid – en bedre hverdag og et bedre liv – i kjærlighetens tegn… Hva tror du? Ha tro på deg selv du, men ikke som en Gud. Lek ikke gud lenger, for det har du gjort lenge nok, og du så hvordan det gikk, eller?

En risk å ta, sier du… Du risikerer bare å bli edru og att på til få et bedre liv. En ting til, du får tilbake alle de du mistet også, de du innerst inne er glad i, de som er glad i DEG, men som du mistet på grunn av at alkoholen ville bare ha deg, alene… Er ikke det verdt risken?

————————————-

Du har politi på sykkel og leger på hjul, og nå også engler…Jeg trodde englene bare fantes i himmelen, men det var før jeg så denne… Så se opp for disse syklistene, de slår til før du aner det, men vil deg bare godt… Om du slutter å leke Gud… kan du bli en av hans hjelpere, altså en engel selv… Eller hva tror du?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s