Jippi, mandag! Ny uke – nye muligheter!

Det er mandag – endelig! Ny uke og nye muligheter. Jeg liker mandager jeg, stort sett, og det er vel ikke til å stikke under en stol at dagen i går la grunnlaget for dagen i dag. Gårdagen var topp – en fin søndag, med sopptur til svenskegrensa. Jeg er heldig som har en samboer som liker å komme seg ut slik som jeg selv. Nyte naturen og se nye steder, eller finne nye perler langs Haldenvassdraget, slik vi gjorde. En flott dag som gjør at denne mandagen blir mye lettere å ta fatt på. Jeg ser fram til å kunne pusle både inne og ute, først inne til tåken har lettet – for sola er der, jeg vet.

Så jeg gir dere noen tanker med ut på deres mandagsferd. Kanskje bidrar disse ordene til ny giv. Husk det er du som er ansvarlig for hvordan du vil din dag skal være. Dine tanker påvirker dine følelser og dermed også dine handlinger. Jeg har selv funnet inspirasjon i mye jeg leser, eller hva andre forteller hva som gir dem motivasjon. Mandag er jo starten på uka, så hvorfor ikke starte i dag – med å snu tankegangen – tenke positivt og SE ALLE MULIGHETENE – IKKE BEGRENSINGENE.

                        ———————–

Når pianoelever skal lære seg å spille, må de først lære seg å bruke en hånd og bare noen få tangenter. Senere går de videre til å bruke begge hendene for så igjen lære seg å spille på alle tangentene, de høye så vel som de lave. Faktumet er vel at en del av opplæringen dreier seg om å spille så rent som mulig fra de dypeste bastoner til de lyse, klokkeklare og høye diskantene.

Ja, slik er det med oss mennesker også tenker jeg, og kanskje mer for oss som har havnet litt på skråplanet. Vi må lære oss å spille på vårt instrument igjen, et nytt instrument for mange – nemlig oss selv. Jeg måtte, og ja, jeg kjente lite til hvilke tangenter å bruke for å finne de rette tonene – den rette klangen som andre også ville sette pris på. Jeg kom i kontakt med et brett spekter av følelser etter hvert som jeg lærte meg å «spille» mer avanserte stykker. Alt fra kjærlighet og sorg til glede og forundring. Selvfølgelig måtte jeg øve, lære meg å takle møte med alle disse nye toneartene og ikke minst lære meg selv å kjenne og elske. Nå er jeg dypt takknemlig for å kunne se de lyse stemningene – kunne skratte og le, og til og med sinne og redsel, de mer dyptgående tilstandene, hvor tankene før gikk i stå kan jeg nå lytte til med undring og ikke redsel, ettersom alle disse emosjonene er en del av min helhet – en sonate i dur eller moll.

Jeg tror at da jeg fant en kraft sterkere enn meg selv – min mester som lærte meg å være tilstede i mitt musikkstykke – helt og holdent levende og fullt medvitende om alle mine følelser; den sterke vredens rasende crescendo, sinnsroens mykt nynnende, forundringens høyder og de nye innsiktene som åpner hjertet og sinnet – liksom mine fingrer strekker seg over tangentene i en krevende akkord. Jeg lærer meg å spille riktig toneart, ha den riktige klangen, avvente og ta de rette pausene. Og jeg som trodde jeg ikke kunne spille…

                             ————————-

I dag vil jeg sikkert kjenne på hele mitt følelsesregister, uten redsel for hva jeg møter. Det er bare meg selv. Det gjør virkelig min opplevelsesreise i livet fullstendig.

Jeg har iblant vært vill, desperat, akutt ulykkelig… men gjennom alt dette vet jeg likevel helt sikkert at bare å leve er noe stort… (Agatha Christie).

GOD MANDAG! Ingenting er som en ingen-ting-mandag, og med det mener jeg at du trenger ikke gjøre mer en det høyst nødvendige – nemlig å ta vare på deg selv og hva som er til det best for ditt liv. Lag din egen sonate. Og ikke glem å være en god tilskuer til deg selv og gi massevis av applaus.

Tilbakeblikk på gårdagen – en fantastisk dag…

Lunsj ved Strømsfoss
Vandring langs slusene i Ørje – Haldenvassdraget
Skogens gull

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s