Når investerte du sist i deg selv?

Når satte du av tid til deg selv, til drømmene dine, til å få klarhet på hva du vil og hva du ønsker å gjøre med livet ditt? Jeg mener tid for å virkelig bli kjent med deg selv?Jeg snakker ikke om frisørtimer, høre på musikk, gåturer eller en time på treningssenteret. Jeg snakker om at du over tid jobber med å bli kjent med deg selv igjen, og får klarhet på hva du vil med livet ditt. Hvor du tar noen beslutninger om veien du vil gå i 2020, og hvor du får på plass en struktur så du faktisk gjennomfører det du bestemmer deg for. Hva du skal gjøre for å ha det bra i livet, hvilke forhold er det du skal ta vare på og hvilke er det på tide til å gi slipp på.

Nå som vi har gått inn i et nytt tiår – er det muligens på sin plass til å ta seg tid til å reflektere over hva som funker, hva du vil ha mer av? Og reflektere over hva som IKKE tjener deg, som du trenger å kvitte deg med? DU fortjener at du setter deg selv og livet ditt på agendaen. Du fortjener å investere for eksempel de neste 12 ukene til din fremtid. Og det enkleste er å gå veien sammen med noen. (Det enkleste er ofte det beste)! For livet skal føles som at du ikke LEVER det alene. Og at du ikke bare går på autopiloten fra hverdag til hverdag, uke til uke, år til år… 

Du skal føle at du elsker – med hele hjertet, med hele deg – og blir elsket. Sammen kan du føle at du er delaktig i noe større og gjør noe med mening. At vi sammen kan setter spor med vårt unike perspektiv. Jeg mener dette er det som skal til for at du skal føle mer, leve mer, ha mer og være mer DEG. Det være seg om det dreier seg om penger, kjærlighet, opplevelser, ro, tilhørighet eller noe annet viktig for deg – det jeg ikke vet. Det jeg vet er at når du virkelig vet hva du vil, fokuserer på det over tid, da kan intet stoppe deg. Og det er det vi kan gjøre SAMMEN. 

Sett tankene dine på pause, ta action, og så feirer du starten på ditt nye liv allerede i kveld. Men ikke med et glass vin – var ikke det jeg mente… Hva sier du!? Så kan vi sammen starte prosessen med å bli en bedre versjon av deg – jeg går ved siden mens du gjør jobben. Når du har tatt standpunktet, men vent ikke for lenge. Hopp før du er klar! Det blir gøy, jeg lover deg! Og du fortjener virkelig så mye mer i 2020.

Er du forventningsfull? Spent? Kanskje du føler du har ventet lenge nok på at det skulle bli din tur? Til dagene skal bli lysere? Til ungene skal bli store nok? Til det roer seg på privaten? Til du får tid nok? Blir aldri tid nok. Det eneste du har tatt deg tid til hittil er jo å drikke – eller…

Jeg bruker mye tid til refleksjon. Det vet de som har fulgt meg. For jeg har fortsatt mange ubesvarte spørsmål – om meg selv. Om andre. Kanskje er du som jeg var før – usikker på hva du vil eller hva som er viktigst for deg? Skal du få ett nytt tiår som du er stolt av må du gjøre noe du ikke har gjort før.  Det er lurt å ta med deg det du trenger av læringer og å hoppe i noe som gir noe NYTT. Du vil vel endre deg – utvikle deg, så takk ikke nei før du har prøvd det ut. Bli en ny versjon av deg?

Det er snart fem år siden jeg «våknet». 2015 var året jeg hadde ventet lenge nok. Da bestemte jeg meg for at dette var starten på mitt nye tiår. Jeg hadde gjorde nok av helt crazy ting som blant annet å:

– droppe ut av ulike jobber

– starte en utdanning på et område jeg hadde null erfaring, som i og for seg kunne blitt bra om jeg fullførte…

– flytte hit og dit – med nissen på lasset…

– forlate barna, som er det vanskeligste å tilgi meg for enda…

– gå inn i ulike forhold uten annen baktanke enn å utnytte dem…

– gi avkall på venner og familie…

– sette livet på vent…

Endringens time kom. Det er ikke å anbefale å gjøre alt på en gang, men fem år er relativt lang tid. Og jeg er jo ikke ferdig, for dette er noe jeg trenger å jobbe med resten av livet – det å forbli nykter. Det jeg vet fungerer er å lage seg noen drømmer, ha reelle, realistiske og gjennomførbare mål som man vil gjennomføre, la oss si de neste ti årene, men husk alltid på at det er dagen i dag som først og fremst gjelder. Ha og lag deg konkrete planer for nettopp i dag, delmål på veien mot det som skal bli ditt livsmål. Dagsplanen er det som får deg til å til å ta ny handling. Enten det er en jobb du vil trives i, eller få en kropp som funker, eller ha et forhold som blomstrer. Eller det aller viktigste – slippe å ruse deg mer.

Du fortjener det beste min venn. Livet er til for å leve nå. Ikke til å utsettes lengre til «det passer» deg. Hva med å si: Jeg har tenkt å gjøre de neste 10 årene enda bedre enn noen gang. 40-50 årene skal bli de beste, (eller alt ettersom hvor ung du er nå selvfølgelig). Jeg skal bli den «beste» – den beste versjonen av meg selv. Vi kan finne din beste versjon sammen?! Endringsprosess kan starte nå. Reflektere, ta beslutninger og sette mål for ditt nye liv hvor du kan vokse deg selv med en «heiagjeng» som går samme veien sammen med deg.

Hvorfor skal du prioritere deg og din beste versjon?

Fordi du vil føle deg mer levende når du vet hva du vil og hvor du skal. Fordi du er viktigst i livet ditt. Fordi du kan flytte fjell på ti år og utrette mirakler. Vi overvurderer hva vi får gjort på å-gjøre-listen vår i løpet av en dag, men vi undervurderer virkelig hva vi kan få til på ti år. Drøm stort! Ta plass! Ta plass i ditt eget liv! Jeg kan hjelpe deg å gjøre det du tror er umulig mulig.

Drømmene dine er verdt det. Det er dessuten mye mer gøy å gjøre det sammen med noen. Når vi deler drømmer, får vi enda mer kreativitet oss imellom. Du kan bli inspirert av andres drømmer – for kan de, kan du også! Om du gjør jobben.

Det eneste jeg ønsker er at du skal satse på deg selv: Investere i deg. Stoppe opp ved alle disse «skal-gjøre-listene» og korrigere veien din. Basert på det som er viktig for DEG. Har du ikke hatt fremgangen du ønsket det siste året – så trenger du (som jeg) disse minimum 12 ukene til å få fokus på det som er viktig: 

DEG! 

DITT LIV! 

DINE VALG! 

Det er ikke de store, uoverkommelige målene du lever for. Det er de gode hverdagene som tar deg til målet. For livet er flest hverdager – husk det! Det er de gode rutinene, de dype vennskapene, de gode valgene du tar som gjør at du er på plass i deg selv. Det er nemlig det din beste versjon handler om. At du skal lære deg prosessen og tenkemåten som gir deg et godt liv, også de dagene du står i utfordringer. Valgene må være dine – ikke basert på det andre vil for deg. Bare du selv bestemmer og bare du er ditt eget ansvar. Derfor er det smart å bruke en dag av gangen på å lage deg gode rutiner, gode systemer, og gode tankesett. For det er det du gjør hver dag som fyller deg opp med selvtillit, mot, takknemlighet og stolthet. Du vil ha mer av det du også, ikke sant? 

Er tiden i ferd med å renne ut? Hopp! Du vil, ikke sant? Du kan legge premissene og tegne kartet for de neste fem-ti årene. Prosessen kan ta deg fra et liv i mørkeste helvetet til en hverdag lysere enn drømmene dine. Fra å være Naver til å skape et liv med suksess i arbeidslivet. Fra skilsmisse til et nytt forhold i vekst og til å være sammen med barna dine igjen. Fra utslitt til irriterende energisk. Det er en enkel prosess, men den er ikke lett, og denne jobben, som må gjøres, er mye mer spennende og lettere å gjøre sammen med noen, for du klarer det heller ikke alene – tro meg! 

Jeg kan hjelpe deg opp når du snubler eller «detter av lasset sammen med nissen». For det gjør vi alle iblant, hele gjengen, ramler igjen og igjen. Men denne gangen vil jeg være der til å ta deg imot, støtte deg og få deg opp på bena igjen.

Hvorfor tenker du kanskje? Fordi – jeg bryr meg! Fordi dette er den viktigste prosessen og jobben du skal gjøre i hele ditt liv! Om du vil gjøre jobben. Det er ikke «prisen» som avgjør resultatene, for det kan virke som du betaler en høy pris i starten, mye du må forsake, men det er viktig for hvordan du føler det er for deg å få, og se resultatene.  Jeg vil bare at du skal satse på deg selv denne ene gangen, eller ok, det må kanskje repeteres og startes på nytt, om du snubler, men den tiden det tar kan jeg vente på deg. Jeg ønsker at du skal investere i deg selv vet du…

Hva kjennetegner de som lykkes? Hvilke egenskaper har de? Og hvordan kan DU lære av dem? Se på de som har gått opp veien, gått foran – prøvd og feilet, men til slutt lykkes. De sitter på dyrebar erfaring og kunnskap som jeg er sikker på de vil dele med deg. Du trenger bare å spørre, be om råd – be om hjelp!

——————-

Når jeg sitter her og skriver hører jeg irritasjon og sinne fra siderommet. Ååå, hvordan skal jeg gjøre dette igjen? Hvorfor skal det være så vanskelig? Jeg klarer ikke, får det ikke til! Min samboer holder på med vareopptelling for sin bedrift, og da mener jeg bedrift som i bedrift og ikke bedrift som livet, slik det også kan forstås. Han spør meg om hjelp, og jeg ventet på det. Glemt hva han skal gjøre inne på regnearket. Det er ett år siden sist, men heldigvis husker jeg. Forklarer og viser – gjør slik, sett formel der, trykk på enter! Se der, det var ikke så vanskelig og du må gjøre det noen ganger så kommer du inn i det og husker det bedre neste gang. Det er slik livet er!

Ja, akkurat som i livet, i livet som den bedriften den er. Det bør foretas vareopptelling fra tid til annen der også, og man skal nok prøve og feile utallige ganger før det går av seg selv, før man husker de rette tingene. Man behøver å prøve på nytt og på nytt. Lagre det gode, det som kan være malen for videre arbeid og som kan forenkle neste forsøk på å klare av et problem. Jeg oppmuntrer – ikke gi opp eller spør om hjelp med en gang hver gang du blir motløs, selv om noen ganger er det viktig og nødvendig på enkelte områder i livet. Det kan inn imellom lønne seg å feile for at det skal læres ordentlig. Det er jo ofte av våre feil vi utvikler oss om vi tar lærdom av dem, og ikke gjentar dem vel og merke.

Man kan dra likhetstrekk fra å drive en bedrift til det å leve med andre ord. For livet er som en bedrift; det må tas valg, tas avgjørelser, tas oppgjør, ha varetelling og føre regnskap for gode og dårlige valg. Hva skal inn og hva skal ut? Hva vil jeg fortsette med eller kvitte meg med? Hva vil jeg investere mer i? Hva gjør bedriften best mulig, at den ekspanderer og ikke går falitt.

Du står på terskelen til et nytt tiår – mulighetenes tiår i din bedrift. På tide å investere!

Har du lagt livet ditt på is? På tide å tine det opp!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s