SNU TENKEN!

Nei, nå er det på tide å snu tenken… Føler jeg har hatt for mye fokus på negative ting i det siste, oppholdt meg for lenge i problemtankeverdenen. Gravd meg mer ned enn å prøve å se alle mulighetene. Det å ha det litt vanskelig, ha utfordringer kan i stedet ses på som muligheter til å oppnå fremgang og utvikling. Og det er alltids noe positivt å finne, både hos meg selv, blant andre folk og i mine omgivelser. Jeg tar tak i skjortekragen og drar meg opp og gir meg en tupp bak for å komme meg lengere opp…

Det er fredag, en dag som får mange til å juble – jippi, det er helg! Nå kan jeg drikke, feste og bare ha det moro. Jeg jubler jeg også, men ikke fordi jeg skal slå ut håret. Eller kanskje det er nettopp derfor jeg jubler. For det er jo nå jeg virkelig kan slå ut håret og ha det moro, og i tillegg huske all moroa i ettertid. Nå som alkoholen ikke har grepet om meg kan jeg leve livet på ordentlig – faktisk hver bidige dag, ikke bare fredager… Livet er jo en fest nå, hver dag – om jeg bare våger å tillate meg den tanken.

Det er faktisk noe i uttalelsen: Man kunne nok bli kvitt sine feil om man ikke trivdes så godt med dem. Jeg vet det med meg selv, autopiloten styrer for mye og jeg går meg fast i mønster og gjentar til feilene blir vanlige og trivielle. Først må jeg definere hva som er feil og hvilke jeg ønsker å gjøre noe med. Ikke alltid enkelt å kvitte seg med det som har blitt kjent og «kjært».

Det er en kjensgjerning at vanene våre styrer oss alt for mye – vaner blir uvaner og i lengden noe vi ikke egentlig vil fortsette med. Vanene har blitt til avhengigheter og «sykelige» tankebaner.

Jeg skal vertfall være mer positiv i dag – se mulighetene og ikke bare problemene!

Jeg skal våge å være meg selv. Jeg skal friste meg på å smile litt mer, tros om jeg kan være lei meg – fordi jeg føler jeg må gjøre noen andre til lags som for eksempel (Jeg kan iblant velge ett av dem eller alle sammen):

– Noen inviterer meg med på noe og jeg takker nei, kommer med en unnskyldning for å ikke såre.

– Jeg kan avstå fra noe viktig for meg, uten å protestere bare for å tilfredsstille noen andres ønsker og for å ikke skape en konflikt.

– Jeg utsetter noe jeg har gledet meg til for å hjelpe en annen med noe den gleder seg til.

Dette kan være fullstendig akseptable valg, men om de alltid går på bekostning av meg selv, er de ikke akseptable lenger. Så, i dag skal jeg være ærlig mot meg selv når jeg tar valg – jeg skal ikke late som om jeg føler noe jeg ikke føler eller gjøre noe jeg ikke vil. De fleste mennesker forteller ikke andre hvordan de skal oppføre seg – hva som er rett eller galt. Enkelte oppmuntrer heller til å være mer grundig med ransakelse av seg selv – sine følelser, motiv og handlinger. Til å se det flotte i seg selv. Jeg kan bare lære meg å være glad i meg selv om jeg er villig til å lære meg hvem jeg er.

PÅMINNELSE: Jeg har rett til å velge det jeg vil og kjenne det jeg kjenner, men noen ganger behøver jeg å bli påminnet og å fortelle meg selv at jeg har kjørt i feil fil litt for lenge. For jeg kan ikke velge å alltid handle ut ifra disse negative følelsene eller ønskene, men heller ikke dølge dem for meg selv. De er en del av meg!

«Først og fremst dette: Vær tro mot ditt eget jeg!». (William Shakespeare)

GOD FREDAG FOLKENS!

PS! Gleder meg over at jeg faktisk ikke trenger å vente til neste fredag igjen før jeg slår ut håret…

Og nå har denne slått ut i full blomst igjen, og en ny knopp på vei.

Omsorg og kjærlighet hjelper på alt levende livs vekst og utvikting!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s