ÅNDELIGHET = Tro, håp og kj(ærlighet)

Finnes det noe som står i veien for at DU skal kunne lite på en kraft sterkere enn deg selv? Hva hindrer DEG fra å slippe taket til egenviljen?

I mitt tilfelle var svaret selvklart: Jeg ville ha garantier. Jeg holdt ut og tenkte at jeg finner på en ny løsning, tross at jeg hadde forsøkt og mislyktes om og om igjen. Risken for å tro kjentes stor. Om jeg overlot en situasjon så mistet JEG kontrollen. Jeg kunne ikke være sikker på at JEG fikk det slik jeg ville.

Men jeg ville jo slutte å drikke – ville tilfriskne. Jeg forsto med tiden at dersom jeg fortsatte å gjøre de samme tingene ville resultatene bli de samme. Jeg ville få det jeg alltid fikk og ikke de fordelene jeg så andre hadde fått. Jeg tok steget: Hva hadde jeg å risikere, å miste mer enn jeg allerede hadde gjort? Jeg måtte slippe taket og la andre overta for en stund. Jeg overga meg.

Kanskje kommer troen til deg, en tro som gir deg de resultatene du søker, kanskje ikke. Selv om det ikke finnes noen garantier så kan du få utallige fordeler med å bygge opp et sterkere forhold til deg selv – den du alltid flyktet fra og ikke ville se. Troen kan hjelpe deg til å begynne å stole på deg selv, og du vil med tiden klare det som dukker opp lenge etter at denne krisen er forbi.

Du trenger ikke tro på en Gud, men tro på det gode i deg selv og andre mennesker. Ved å se forandringene i ditt eget liv, ved å gå inn i sjelen og reflektere er åndelige dimensjoner som kan løfte deg nærmere målet. Din tro kan bringe deg dit du vil – ved ærlighet, åpenhet og villighet kan du oppnå livsglede og vekst igjen.

Hver dag trenger jeg å arbeide med meg selv – være i tilfriskning og åndelig utvikling. Litt etter litt forstår jeg mer hva som står i veien for min tillit – jeg tillater meg å dele og tillater andre å gi av sine goder. Jeg tillater kjærligheten å vokse, til meg selv og andre. Jeg kjenner åndeligheten vokse i mitt hjerte – jeg kjenner troen på meg selv vokse. Jeg kjenner troen på menneskeheten vokse. Jeg finner åndelighet der jeg blir sett og mottatt som den JEG er – der jeg møter forståelse.

«Forståelse er troens belønning. Derfor skal du ikke forsøke forstå for at du skal tro, men tro for at du skal forstå». (Aurelius Augustinus).

TRO – HÅP – KJÆRLIGHET

Kan tro flytte fjell?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s