Hva vil denne dagen bringe?

Opp og hopp! Tidlig, alt for tidlig, men bretter dynen til siden og setter venstre fot på gulvet, eller var det høyre… Kaldt. Noen ganger skulle jeg ønske at min indre vekkerklokke ikke virket. Etter seks til sju timer med søvn så rusker den tak i meg lenge før mobilklokka er innstilt. I dag skulle jeg ønske jeg fikk sove litt til, men jeg var vel uthvilt, men våken, tja…

Det er fortsatt mørkt – ingen sol, ingen måne. Bare de titusen millioner stjernene på himmelen prøver iherdig å lyse opp, men de er alt for langt borte. Tenk om jeg satt der oppe… Temperaturmåleren sier null grader, men det kjennes faktisk varmere ut der jeg står med morgenkaffen ute på balkongen. Aftenpostens budbil bryter stillheten. Jeg går inn, setter meg i sofaen og finner frem Daglige Refleksjoner. Tid for ettertanke.

Hodet er ikke helt med. Jeg prøver å konsentrere meg om det jeg leser, men tankene mine vil andre steder. Jeg legger boken bort. Lukker øynene. Niks – ingen hjemme i topplokket i dag. Sender varme tanker ut i verden; til alle de som trenger omtanke, til de jeg elsker over alt på jord, til de som strever, til de som enda sover, til de som gir meg håp, til de som betyr noe – kort sagt til alle.

Fyller en skål med 4-korn frokostblanding, litt blåbær og yoghurt naturell. Samme vanlige og kjedelige frokosten, men den gir meg et boost. Skrur på radioen – nyheter; flerfoldige millioner samlet inn til WWF for å redde verdenshavene mot plastforurensing. Så bra, men nytter det? Kan ikke annet enn å håpe… En snuspose legges under leppa og tar en slurk av enda en kaffekopp. Nå er jeg mer klar. Er det noen hjemme der oppe nå?

Setter meg foran datamaskinen. Skriver en kort tekst, om takknemlighet, mot og håp. Hva er jeg takknemlig for? For at jeg våknet så tidlig? Ja, jeg er da det. Tenk så mye mer jeg kan få utrettet. Mest er jeg takknemlig for at jeg har det godt – jeg har det jeg trenger. Takknemlig for en ny dag med nye muligheter. Og jeg har mot nok til å ta fatt på den, tross alt… Håpet ligger jo der, i det jeg satte foten ned på gulvet, eller da jeg åpnet øynene for en ny dag. Hva vil denne dagen bringe? Jeg er klar nå – til å gjøre mitt beste ut av den…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s