ALT DET VAKRE…

… som livet byr på

Det regner ute, og mange har nok fått en forsmak på vinteren, men det er da bare vakkert, regnet, eller snøen…

—–

Jeg kan minnes at jeg som barn kunne studere en snile kravle rundt med sitt snilehus på ryggen hvor lenge som helst. Den virket til å aldri komme særlig langt, men jeg ventet og studerte den tålmodig i fall den skulle gjøre noe spennende. Det gjorde den aldri, men det spilte ingen rolle, for jeg syntes det var morsomt og underlig å bare titte på denne skapningen med sitt eiendommelige utseende.

Når jeg tenker tilbake på dette stiller jeg meg spørsmålet om hvor mange slike øyeblikk jeg har gått glipp av fordi jeg var konsentrert om noe annet. Spesielt før jeg tok valget om å stoppe å drikke. Tenk alle de årene jeg overså og mistet utallige skjønnheter i livet fordi jeg bare hadde tanker på å skaffe meg alkohol, skjule og opprettholde denne uskjønne livstilen.

Selv i starten av tilfriskningen, når jeg var opptatt med å slutte å drikke, enset jeg ikke mye rundt meg. Eller gjennom de mange timer og dager jeg ventet på åpenbaringen, finne de rette løsningene på problemer eller å bli befridd fra mine mange karakterfeil. Jeg tok meg sjelden tid til å se utover eller rundt meg annet enn for å lete etter feil hos andre.

Tidene endrer seg, langsomt som snilen, og jeg lar tiden jobbe med meg. Jeg har lært meg å skape rom i min hverdag, rom for å se på alle de unike underverk som livet tilbyr. Jeg har lært hvor jeg skal rette blikket mitt, hva som skal ha min oppmerksomhet. Det kreves trening og repetisjon for å finne og sette pris på livets enkle gaver, som denne lille snilen, bærende på sin beskyttelse.

Ja, jeg har blitt mer bevisst på de mange skjønnheter rundt omkring meg og det gjør det lettere å verdsette egen og andres indre skjønnhet. Uredd går jeg ut i denne dagen, uredd for å se og føle, og fremfor alt er jeg ikke redd for å nyte synet og følelsen av alt det vakre verden byr på.

———-

Og jeg ble våt. Selv det er vakkert!

Naturen er forunderlig vakker. Det gis rom for å skape nytt liv…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s