Hva drømmer du om?

Leste denne på morgenkvisten, skrevet av en likeperson og en god bekjent.

Jeg fikk ett spørsmål her om dagen: Har du noen drømmer Ann Helen? Sånne drømmer for fremtiden? og jeg måtte svare:” Aner virkelig ikke.. har aldri klart å tenke drømmer for det har blitt for stort…for jeg har levd så sterkt i selve dagen…vært så mange tanker og nok med å overleve i alle år, og etter at jeg begynte å leve mer enn å overleve så har det blitt å finne de små nære ting i hverdagen og la det vokse seg større…så jeg aner virkelig ikke”.. Men så har jeg tenkt på dette, tenkt hva er det jeg skulle ønske skje…tror det må være det som er å drømme, tror det må være det som er å se mot… leve opp mot…ønske seg en fremtid…fremtiden i livet… og når jeg tenkte så er det tre ting som trer seg frem…det ene er at jeg ønsker å kunne gi ut denne boka mi som jeg har holdt på med i hele livet, det andre er at jeg ønsker(tror jeg) en kjæreste…en som jeg kan tørre å åpne hjertet mitt for, som vil ha hele meg og blir glad i hele meg, som ikke drikker, er snill og omtenksom, som vil meg godt, som kan ta imot og gi kjærligheten,… (tenk at jeg endelig har begynt å tenke sånne tanker da.. det er mange år siden jeg har hatt kjæreste…tatt lang tid å lukke det såret, men tror jeg har begynt å åpne hjertedøra igjen). Og det tredje måtte bli å vinne mange millioner for å trygge meg og mine og mange andre på ulike plan. Til syvende og sist handler det meste om trygghet tror jeg… finne tryggheten i meg selv til å tørre å tro på at jeg fortjener å ha det godt, føle det godt å være trygg materielt sett også. Ååå dette var ett skummelt innlegg å skrive… store følelser i sving i meg på disse temaene… men en ny dør er åpnet tror jeg… Hva drømmer du om da? Har du noen drømmer? Sånn bare for deg selv mener jeg…vi som har barn …ja det går jo foran alt…at de skal ha det bra på alle plan, men om vi tenker at vi bare skal tenke på oss selv for en gang skyld… hva drømmer du om…? Ønsker deg en superfin dag i regnet.

Flott skrevet, ikke sant…!?

Og mitt svar til henne:

Takk for din åpenhet!

Drømmer er viktig – ingen for store, ingen for små. Alle er viktige, noe å strekke seg til, åpne mer opp for, som for eksempel en kjæreste… Og det fortjener du virkelig – du fortjener å ha det godt og trygt.

Drømmer er jo på en måte mål i livet, og begge vet vi at uten mål, ingen mening… Så, hva er mine drømmer eller hvilke drømmer har jeg hatt fra jeg turte begynne å drømme igjen? Har vært mange, og noen er realisert, på god vei til å bli realisert og noen ligger fortsatt der fremme. Noen har gått i grus, men jeg har reist meg igjen og sett på andre drømmer, tenkt når jeg har kommet meg etter nederlagsfølelsen: Ok, det var ikke meningen denne gangen – stå på videre! Og jeg henger i stroppen. Er i drømmen(e). Jobber daglig med denne store drømmen, og jeg skal røpe den: Finne meg et småbruk, akkurat passe stort, med muligheter… Kunne drive i det små; litt dyr, og noen vekster. Og så har jeg en realisert drøm i bakhånd, min utdannelse som fagarbeider innen rus og psykiatri, for ikke å glemme min egenerfaring – den viktigste, og oppå det NADA-protokollen, som jeg kan benytte på besøkende eller medhjelpere. For det største i drømmen er å kunne ha med meg gode hjelpere, likepersoner og avhengighetspersoner som trenger andre utfordringer og nye muligheter. Sammen skal vi få et lite samfunn ved å hjelpe hverandre.

Akkurat nå kjenner jeg at dette kunne jeg skrevet mye om, kjenner meg positiv og glad. Jeg haster ikke frem, må finne det rette stedet, og ikke minst til en overkommelig pris. Ja, det var min drøm – ikke reint lite, men det viktigste er å jobbe mot og å gjøre den realistisk. Kanskje blir den ikke helt som i drømmene, men da var det slik det skulle bli. Jeg prøver vertfall – foretar endringer, gjør handlinger. Men først av alt er jeg her og nå – i nuet, og jeg vil sikkert drømme i dag også… Ønsker deg en supermandag. Gå ut i den og våg å være i drømmen!

———-

Ja, drømmer er viktige, så drøm i vei, men glem ikke å jobbe for å realisere dem, men mist ikke motet om du ikke lykkes. Finn deg en ny drøm å arbeide med og for. Vil du det nok så får du det til! Så jeg forfølger tanken og utsagnet, og spør deg: Hva drømmer du om?

Å sitte på en stubbe, dekket av det mykeste teppe av mose og løv, og bare drømme meg bort… Det er å være i drømmen…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s