Lærdom og erfaringer

Det er fortsatt dager hvor jeg strever, om ikke akkurat i dag. Som den tenkeren jeg er, kall det gjerne forberedelse, har jeg viet oppmerksomheten min til hvorfor jeg noen ganger ser ut til å ikke vite hva jeg skal gjøre…

Jeg kan støte på muligheter til å fordype lærdom jeg fikk tidligere i min tilfriskning. Kanskje jeg en gang lærte å frigjøre meg fra et bestemt problem. Nå, flere år senere, når enkelte situasjoner dukker opp, kan det kjennes som om jeg har glemt alt jeg lærte. I slike tilfeller er det viktig å huske på at selv om situasjonen er den samme er ikke jeg den samme.

Min tilfriskning har betydning. Ikke bare for personer som enda ikke klarer å se og finne sitt nok, men også for personer som strever med å finne sin plass i livet. Kanskje noe som gjelder for de fleste… All den erfaringen, den styrken og det håpet jeg har samlet på, finnes inni meg i dag og veileder meg i mine valg. Ofte skjer det bare av seg selv, uten at jeg tenker over det. Og i de tilfellene skulle jeg være mer oppmerksom, stoppe opp og ta innover meg hva som egentlig skjedde.

Jeg merker det kanskje ikke nå, men jeg har gjort fremskritt, og jeg fortsetter å gjøre det hver eneste dag, for hvert skritt jeg tar. Kanskje jeg til og med lærer meg noe jeg har lært meg før, men det gjør ingenting. Det blir som en påminnelse – jeg kan fordype meg i kunnskap. Denne gangen går jeg muligens gjennom prosessen mer årvåken. Støter jeg på utfordringer av de slagene jeg ikke selv makter å løse, så er det enklere å be om hjelp uten å tvile.

Konklusjonen er: I stedet for å gå ut ifra at det vil komme anledninger hvor jeg kan lære meg en vanskelig lekse ytterligere en gang, at jeg mislykkes, kan jeg heller ta til meg den erfaringen som et ledd i en langsiktig prosess som krever repetisjon og trening. Jeg har troen på at jeg omsider vil lære meg leksen så godt at den blir til et automatisk, selvsagt og friskt gjensvar.

Jeg har kommet hit, hvor jeg ser at veien ikke var den strakeste – hit og dit, opp og ned, i en spiral. Jeg innser at det er slik jeg utvikler meg, min sjel og mitt sinn beveger seg alltid fremover i det jeg lærer og samler erfaring…

*

Jeg tenner lys, det gir gjenskinn, utstråler farger av tro, håp og kjærlighet…

Nærbilde av stearinlysflammens gjenskinn i tv skjermen…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s