DET HANDLER OM Å SLIPPE…… Er det ikke det du vil også… Egentlig…

De dummeste tabbene er ikke de værste selv om de stikker dypt i oss, de vi henger oss opp i. Alt vi har sagt og gjort.
Eller motsatt, ikke sagt og ikke gjort.

Ingenting av dette får oss til å ville forandre livet til det bedre. Slutte å drikke…
De fleste av oss vet at det går an.
Vi vet at det er en vei. Vi har hørt at vi må gå via en annen alkoholiker som har gått veien før oss.

Vi vet også at hvis vi gjør det, kan det bli alvor. Vi kan faktisk få det til. Og det vil vi ikke. Vi vil ikke slutte. Vi vil slippe og slutte. For hva er livet uten alkoholen? Hva skal løse problemene våre om alkolen ikke kan? Bare vi drikker mer kontrollert så…
Hvis bare…

Derfor går vi heller til legen, psykologen, DPS, til healeren, frisøren, kompisen, katten eller tante Margot og sier til oss selv at vi har prøvd alt. Men…
… Vi har bare ikke prøvd det vi innerst inne vet skal til.

Så… I begynnelsen jobber man mest med alle feiltrinn man har gjort, fordi det er det som runger i hodet og jaller i omgivelsene.
Men… Ting vi har gjort eller sagt er ikke det værste egentlig. Ikke i det lange løp.

Det værste er likegyldigheten. Den bare du kan ha, og at den er ekte bare hos deg. Denne likegyldigheten… Som du tror er grunnen til at DU har mistet livsgnisten.

Du tror at det er DIN skyld at du ikke fikk den forfremmelsen, tok den videreutdannelsen, reiste dit du ville, ødslet bort penger, venner og familie. Ikke fikk ut fingeren, hoppet da du skulle. Eller hva det nå enn er for deg.

Det er ikke deg. Det er ikke en gang din skyld. Det er likegyldigheten som kommer av ren avhengighet. Uansett lav eller høy promille. Uansett om du drikker to dager i uka eller hver dag. Bare etter klokken 20.00 eller hele dagen…

Rus er seigt, sakte, lumsk snikende og kronisk. Rusavhengighet er en mentaltilstand man er i uansett når man drikker eller ikke, om man tar noen dager hvite, noen dager fri, er promillefri, men langt fra edru om du trodde det. For i hodet drikker du, som en svamp.

Likegyldigheten. Den delen av konsekvensene er den største.
Den tar ikke bare deg, den tar også de rundt deg. Den tar faktisk alt. Rubbel og bit.

Vi skjønner det ikke, ikke egentlig, selv om vi har en mistanke, men vil ikke si det, til noen, ikke oss selv en gang. For vi er jo ikke tilstede, egentlig. Vi er på autopilot i alt vi gjør. Ja, vi gjør alt, som arbeidende maur. Men uten en ordentlig plan for fremtiden. Selv om vi planlegger hele tiden… Vi liker ikke, nei, vi hater det uforutsette.

Og du tror… Nei, det er ikke på grunn av “livet ditt”. Alle svik, alle dumheter og tap. Det var kanskje en begynnelse. Du begynte av en grunn og fortsatte av en annen. Det kalles avhengighet. Tro meg, jeg har vært der, og vil komme dit igjen om jeg ikke gjør jobben. Hvilken jobb, sa du… Med meg selv. Ikke deg, for du er ikke mitt ansvar.

Blackouts. Psykoser. Du ser fanden på flatmark. Du har malt han på veggen og deg selv inn i et hjørne. Kommer ingen vei. Det er mørkt. Du vil ut, men helst bare sitte der. Apatisk. Likegyldig.

Trodde du at det å gjøre jobben handler om å slutte og drikke? Det er bare begynnelsen. Egentlig handler det om å snu på alt dette. Hvorfor? Fordi du ikke har tid til å kaste bort mer av livet ditt på vas. Men hvordan?

Jeg var ikke meg selv når jeg var meg i rus. Ingen er. Det er sannheten, den virkelige sannheten, og bare DU kan finne den. BE OM HJELP! For eksempel hos @julie.winge TTL. Hun som skrev innlegget jeg hentet inspirasjon fra. Selv om mine ord er skrevet litt annerledes, for at de skal passe for meg, skriver vi egentlig akkurat det samme. Og du må ta til deg det du trenger…

Da vil også du se at: DET HANDLER IKKE OM Å SLUTTE Å DRIKKE, MEN Å FINNE ANDRE MULIGHETER FOR Å SLIPPE…

Ikke alt det gode kommer ovenfra nødvendigvis… Det er inni deg. Ta det frem!
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s